USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Kavşağındaki üst geçit projesini şuanda askıya aldıklarını belirterek, “ Üst geçit sığıyor, onda sıkıntı yok ama biraz daha gözlemleyeceğiz. Eğer yolda ciddi bir trafik sıkışıklığı o

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Kavşağındaki üst geçit projesini şuanda askıya aldıklarını belirterek, “ Üst geçit sığıyor, onda sıkıntı yok ama biraz daha gözlemleyeceğiz. Eğer yolda ciddi bir trafik sıkışıklığı o
22-06-2013 10:50
Google News

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Kavşağı Üstgeçit Projesi’nin askıya alındığını söyledi.

 

Makamında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Çiçek, öncelikle  2-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Topçam Festivali etkinlikleri ile ilgili bililer verdi.

 

Topçam Festivali 2-7 Temmuz’da

 

Uzun yıllardan buyana Tokat Belediyesi’nce yapılan Topçam Festivali’nin bu yıl 19.sunun düzenleneceğini belirten Çiçek, daha önceki yıllarda Topçam Festivali ile ilgili olarak geleneksel olarak sünnet şöleni, mahalli ve ulusal sanatçılardan oluşan etkinlikler yapıldığını hatırlattı. Bu yıl ise etkinliklere ilaveler yapıldığını kaydeden Çiçek, “Bu sene Topçam Festivali ile beraber kentlerin kültür buluşması adı altında ilaveler koymaya çalıştık. Bu bağlamda festivalimiz 2-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. 2 Temmuz’dan itibaren bir takım etkinlikler düzenleyeceğiz Cumhuriyet Meydanı’nda. Çevremizdeki illerle Tokat, Sivas, Amasya Yozgat, Çorum illeri ile birlikte bir takım çalışmalar yapacağız. Gündüz söz konusu illerin  stantları ve akşam da o illerin bir takım etkinlikleri düzenlenecek. Sünnet Şöleni yine olacak. Kayıtlarımız devam ediyor.  Yine bu seneye yönelik Cumartesi  ve Pazar günleri  belediyemizde çalışan taşoren işçilerimizin de dahil olduğu, onların aileleri ile birlikte kurumsal olarak dayanışmanın artmasını sağlayacak piknik programlarımız olacak. Pazar akşamı da büyük konserler ile festival son bulacak. Bu tür etkinliklere halkımızın katılımını bekliyorum. “dedi.

 

Son zamanlarda turizm ile ilgili bir takım çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Çiçek, bu çalışmalar kapsamında çevre illerle de kültürel yakınlaşmalar yaşandığını belirtti.

Çiçek, “ Hem biz, hem özel idaremiz ve valilik kanalı ile kültür müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşlarımız çevremizdeki il ve ilçelerimizle beraber büyük bir turizm atağı söz konusu. Uzun yıllardır   bölgedeki yapılan  tarihi eserlerintaya çıkarılmasına yönelik restorasyon çalışmaları belirli alanlarda tamamlandı. Gezilebilecek,  görülebilecek alanlartaya çıktı. Biz Tokat ili genelinde Zile Niksar kısmen Almus, Sulusaray, Pazar,  Turhal ve Erbaa ilçelerimizde katılım gösteriyorlar. Bunlarla beraber çalışmalar yapıyoruz. Geçmiş yıllarda bir takım çalışmalar oldu. Aynı ajans içinde bulunduğumuz için Amasya ve Çorum ile belli bir diyaloğumuz vardı.  Biz buna kültürel yakınlığımız dolayısıyla  Sivas ve Amasya ve Yozgat  illerimizi de dahil ettik. Hem kültürel kaynaşmamızın artması, hem de turizme faydası olacağını düşünerek, ilk defa ilimizde yapılacak etkinliğe illerimiz de ciddi bir katılım sağladılar. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki yıllarda belki Sivas, Amasya, Çorum, Yozgat’ta olacak. Coğrafi olarak gerçekten yakınız. Ama bu yakınlık zaman zaman kopmalara neden oluyor. Bir takım sıkıntılarda yaşanıyor. İşte Tokat Kebabımı, Sivas kebabımı, Amasya elmasımı, Tokat elmasımı. Bunun gibi şeylerde var. Bunlar biraz da kıskançlık olduğu gibi her geçen gün birbirimizden uzaklaşmamıza neden oluyor. Hiçbir zaman biz Sivas köftesi demedik.  Amasya elmasına da en çok Tokat’ta yetişmesine rağmen, Tokat elması demedik. Saygı duyduk. Bu saygıyı da bekliyoruz. Ben bu tür kültürel yakınlaşmaların, kültürel kıskançlığı da önleyecek kanaatindeyim. Bunların hepsi bir adımla başladı. Bu yıl biz bir adım attık. Gelecek yıllarda onlarda atacak. Her şey daha güzel olacak kanaatindeyiz.” diye konuştu.

 

Niksar Kavşağındaki üst geçit projesi askıya alındı

Başkan Çiçek, gazetecilerin sorduğu bir soru üzerine Niksar Kavşağındaki üst geçit projesinin şu anda askıya alındığını söyledi. Üst geçitin sığdığını  ancak biraz  daha gözlemleyeceklerini kaydeden Çiçek, şunları söyledi. “ Eğer yolda ciddi bir trafik sıkışıklığı olmayacaksa kısa vadedeaya bir üst geçit yapmayı planlamıyoruz. Çünkü bir takım çalışmaları yaparken şehri boğmak yada bir sorunu giderirken başka bir soruntaya çıksın istemiyoruz. Şuan sadece yol bölme kavşak çalışmaları aydınlatma ve kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız.  Çevre Yolundaki çalışmalardan dolayı hala bir sıkışıklık yaşıyoruz bunun farkındayız. Yaz mevsimi dolayısı ile çok fazla yabancı araç geçiybunu da gözlemliyoruz. Belki sevindirici tarafı da öğrenci servisleri faal değil. Çevre yolu açılırsa şuan bizim kısa vadede 300 araçlık otopark çalışmamız olacak şuan ihaledeyiz. Tokat Belediyesinin şuan ki gücü ile bir yere araçları taşıyacak alt geçit ya da üst geçit yapmak çok sıkıntılı bir şey deil ama buna ne kadar ihtiyaç olacağını ve ne getirip ne götüreceğini de düşünmek gerekiyor. Toplumda şöyle bir algı var; Falan yerde var burada da olsun. Bir yerde bir şey ihtiyaçsa bu yapılır. Kısa süre içerisinde Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu bölgeye İl Trafik Komisyonu kararı ile üst geçit yapıyoruz. Çünküada bir iki tane ölümlü kaza oldu. Oradaki ferforjeden yaya geçidini de kapatacağız.

 

Otopark alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Cadde üzerinde yolun bölünmüş olmasına rağmen ikinci sıra parklar söz konusu. Yakında park metreye geçeceğiz ve biraz rahatlayacak. Emniyet müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde artık ikinci sıra otoparklar kesinlikle uygun değil ve gerekli cezai işlemler şiddetli şekilde yapılacak. Artık bir takım alışkanlıklarımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Sulama kanalının üzerini kapatıp otopark yaptık ama 50 metreden sonrası hiçbir zaman dolmadı. Pazar Pazarının kurulduğu yerden bahsediyorum. Tokat’ta park yeri yok. Ücretsiz park yeride var ama insanlar maalesef bu tür konularda direnmeye devam ediyorlar. Bizde bu konunu tedbirini alarak direnmeye devam edeceğiz. Bir takım şeyler duyuyorum yolları neden bölüyorsunuz her yerden u dönüşü yapabilsek olmaz mı diye? Kimse kusura bakmasın olmayacak. Esnafımız 50 yıllık yolumuzun yönü niye değişiydiye direniyorsa biz de il trafik komisyonu kararları doğrultusunda kurul kararı neyse onu yapacağız. Yayalarda gelişigüzel karşıdan karşıya geçemeyecek. Yolu ferforje ile çok da çirkin bir görüntü oluşturmadan bir metreye yakın bir yükseklikle bölme çalışmalarımız başlayacak ihale kapsamı içerisinde. Sulusokak’ı tek şerit olarak belirledik ve gerekli otopark açıklıklarını da bıraktık. Artıkadan aşağı iniş olmayacak. Bunlara uymak durumundayız. Bunların hepsi il trafik komisyonunda saatlerce tartışılıp yapılıyor. Akşam aklımıza gelipte sabah böyle yapalım diye bir şey yok. Buna yetkimizde yok hakkımızda yok. Bu tür konularda insanlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42